De zomer komt eraan en de wintersport is weer bijna afgelopen. Zijn jullie met een kleine op vliegvakantie geweest? Of ben je dat wel van plan? Ik als mama van Fiene, van 5 maanden moet er eigenlijk stiekem nog even niet aan denken om te gaan vliegen. Ook al riep ik in mijn zwangerschap dat ik dat gewoon zou gaan doen.Maar als ik er aan alleen nog maar aan denk dat ze 4 uren achter elkaar huilt, of poepluiers heeft tot aan dr oksels schuif ik die vliegvakantie toch snel naar volgend jaar. Ik ben wel nodig toe aan een dosis zon en sangria.. keuzes maken denk ik. 

Geloof het of niet, maar je baby mag officieel al vliegen na 6 dagen( uh, na 6 dagen kon ik eindelijk weer normaal lopen). Maar door de meeste artsen wordt dit afgeraden. Ze adviseren dit om vanaf 6 weken te doen, want het kan schade brengen aan de longetjes als ze zo hoog in de lucht zijn. Ik heb mezelf er eens in verdiept, vliegen met een baby en met wat handig tips en tricks denk ik dat het allemaal wel mee valt!

Natuurlijk moet je veel voorbereidingen treffen als je gaat vliegen met je baby. Zoals paspoorten en alle kleding en speeltjes die je mee moet nemen. Deze blog gaat even puur en alleen over het vliegen. Dus ik heb een checklist gemaakt wat je handig is in je handbagage:

 • 2 extra setjes kleding, een extra shirt voor mama en papa is ook wel handig, wanneer er over je heen wordt gespuugd.
 • in een vliegtuig kan het best koud zijn, dus ook wat warmere kleding is fijn of een lekker dekentje.
 • Vochtige washandjes voor vieze mondjes/handjes
 • Luiers en billendoekje (zééér belangrijk!) Een matje of een doek om je baby op te verschonen is ook handig. 
 • Een plastic tasjes weer je de luiers in kan doen, zodat de stank zich niet verspreid door heel het vliegtuig.
 • Een leuke rammelaar, speeltje of knuffel zodat je kleine zich kan vermaken. En laten wij nou genoeg leuke speeltjes etc in de shop hebben!
 • Geef je borstvoeding? Ideaal! Maar anders moet je toch een flesje/drinkbeker en babyvoeding meenemen. Je hebt van nutrilon kant en klare zakjes. Is ideaal voor in het vliegtuig! Water kan je eventueel meenemen in een thermoskan maar kan je ook vragen of ze dat in het vliegtuig voor je opwarmen.
 • Spuugdoekjes/slabbetjes, zeker niet vergeten.
 • Eet je baby al vast voeding? Dan is een lepel en bakje ook een must.
 • Een speentje is ook altijd handig, neem er 1 extra mee op voorraad. Voor als je moet haasten om in te checken en de speen onderweg bent verloren. Kan de beste overkomen. 
 • Wilt je kleine even lekker bij je liggen, maar wil jij wel je handen vrij? Dan is een draagzak ook zo handig. Je kan er ook even mee heen en weer lopen als je kleine onrustig is.

Het is een hele waslijst, maar het zal t allemaal waar zijn geweest als je uitstapt en heerlijk van je vakantie kan gaan genieten. Na wat research kwam ik nog wat aantal hulpmiddelen tegen voor in het vliegtuig. Natuurlijk kun je een extra stoel bij boeken, maar zijn wel weer extra centen. Maar er zijn ook super handige tools bij te boeken of te huren zodat het allemaal wat comfortabeler wordt gemaakt voor je baby.  Denk aan reiswiegjes, speciale reiszakken of speciale riemen. 

Wat ik zou mee nemen voor Fiene in het vliegtuig om ze te kunnen vermaken? Mijn favoriet is de bijtring-oker-marmer! Alvast een fijne vakantie en hoop dat je met deze tips en tricks wat meer kan genieten van de reis er naar toe. Misschien toch zelf ook maar een gaan kijken voor een vliegvakantie?? Liefs, Jeanine

© 2018 - 2021 Fashion Kids NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel