Homemade of potje uit de winkel? 

Ondertussen is mijn dochter alweer 4 maanden geweest en hebben wij op het consultatiebureau te horen gekregen dat we mochten gaan beginnen met hapjes. Mega fun, ik zag het al helemaal voor me. De wortels zitten straks tot aan het plafond, maar oké ze moet toch leren eten. Die melk zal ze vast ook wel na een tijdje beu zijn. 

 

Vanaf 4 maanden kan je baby gaan wennen aan vast voedsel. Dit doe je door ze verschillende smaken te laten proeven. Maar dan ook echt proeven, ze hoeven nog geen hele maaltijd op te eten. Wat ik me dus afvroeg , wat zou nou beter zijn: zelf koken of de potjes die je in de winkel kan halen? Want tegenwoordig zijn alle kant-en-klare producten niet eens zo slecht meer. Dus daar ben ik eens naar gaan google-en en het verbaasde me eigenlijk toch wel. Want de potjes uit de winkel zijn eigenlijk net zo goed voor je baby als je homemade hapje. 

Toch zit er aan beide voor- en nadelen. 

 

Home-made hapjes kosten natuurlijk wel iets meer tijd en omdat je baby nog niet altijd mee kan eten met de pot moet je soms 2 keer koken. Wat ik nu doe is veel tegelijk koken en invriezen. Als ik dan moet werken heb ik wel gelijk een hapje om mee te geven voor de oppas. Soms hebben baby's meer moeite met het verteren van eigen gemaakte hapjes. De voordelen zijn dat je altijd precies weet welke ingrediënten je baby binnen krijgt. Je kan ook zelf variaties maken en in het begin 1 bepaalde smaak klaar maken, zodat je baby echt pure smaken proeft. Over het algemeen is het goedkoper om zelf hapjes te maken, dus budgetvriendelijk.

 

En dan nu over de potjes, het grootste voordeel is natuurlijk dat het heel weinig tijd kost. het is een kwestie van opwarmen en klaar. Ook voor onderweg is het super handig want deze hoef je niet gekoeld te bewaren, wanneer de verpakking nog niet geopend is dan. Op de potjes staat ook altijd aangegeven de hoeveelheid voedingsstoffen die voldoen aan de behoefte van je baby en haar leeftijd. Deze zijn ook meestal beter verteerbaar dan eigengemaakte hapjes. Maar je kan niet zo veel variaties maken dan wanneer je zelf in de keuken staat. De smaak van het hapje kan ook wat afvlakken door het steriliseren van de potjes. 

Dus waar ga jij voor? Voor Home-made of potje alá Etos?

Ik zou het heel leuk vinden als je een kijkje nam op mijn insta-account; https://www.instagram.com/jeaninmoerkerk/

© 2018 - 2021 Fashion Kids NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel