Draagzak of draagdoek?

Tegenwoordig zien we steeds meer super fancy draagzakken of draagdoeken. Maar wat  zijn nou de voordelen van beide? En wanneer kies je voor een draagzak of nou juist voor een draagdoek? Om te beginnen heb ik wat research gedaan naar wat nou het effect heeft van een draagzak/doek op je baby.

Na 9 maanden in je buik te hebben gezeten verandert er heel wat voor je baby’tje. Het was lekker warm en geborgen daar vanbinnen en hebben constant bewegingen gevoeld wanneer jij zelf ook bewoog. Wanneer je baby in een draagzak/draagdoek zit hebben ze huidcontact en voelen die oude vertrouwde bewegingen wanneer jij loopt of bezig bent. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer baby’s veel gedragen worden ook minder huilen. Ze beleven heel de dag samen met jou en hoeven dus niet om aandacht te vragen, door middel van huilen.

Het dragen van je baby is ook goed voor de houding. Ze liggen de eerste maanden in de ‘komma’-houding’. De rug, nek en het hoofdje worden zo niet belast, maar optimaal ondersteund. Na 3 maanden mag de baby rechtop zitten in de draagzak.

Wat zeker ook een voordeel is van het dragen van je baby is dat je je handen altijd vrij hebt. Ben jij geen stilzitter? Dan is dit ideaal. Ook wanneer je even om een boodschapje moet of naar de stad wilt en het is super druk. Want als je je baby draagt neemt dat veel minder ruimte in dan een kinderwagen/buggy.

Ohja, wat misschien ook nog een leuk weetje is!  Baby’s die worden gedragen leren eerder praten, omdat zij visuele ondersteuning hebben bij wat ze horen. Ze zien gezichten, uitdrukkingen en de bewegende lippen van degene die praat.  Dus wil je graag een goed gesprek voeren met je baby? Dan weet je wat je te doen staat.

Draagzakken worden het meest geadviseerd voor een newborn. Omdat ze in deze in die natuurlijke houding liggen. In een draagzak worden de baby’s gedwongen in de ‘kikkerhouding’ te zitten en dan mag pas vanaf 3 maanden.  Een draagzak heeft dan wel weer als voordeel dat deze makkelijker zijn te bevestigen. De meeste zijn verstelbaar zodat je de draagzak makkelijk kan delen met bijvoorbeeld je partner.

Wanneer je een keuze wilt gaan maken uit een draagdoek of draagzak bedenk je dan wanneer je hem wilt gaan gebruiken. Maar ook door wie of tot welke leeftijd je je hem wilt gaan gebruiken? Dan is je keuze snel gemaakt!

 

Bedankt @jeaninmoerkerk. Volg haar op Instagram!

© 2018 - 2021 Fashion Kids NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel