Hoe hou je kinderkleding het langste netjes?

Wij hebben een aantal tips verzamend die je ideaal kunt gebruiken voor het netjes houden van je kleding. 

1. Lees het wasvoorschrift en handel daar ook naar

Zit er er wit labeltje in het kledingstuk met daarop informatie over hoe je het kledingstuk moet wassen? Dit zit er niet voor niets in. Handel hierna.

2. Was kleding binnenstebuiten

Je kleding binnenstebuiten wassen kan een behoud zijn voor de stof en eventuele prints. Dit voorkomt 'pillen'. Door binnenstebuiten te wassen gebeurt dit in ieder geval minder snel. Hang het daarna ook binnenstebuiten te drogen. Dat is een behoud voor de kleur.

3. Was kleding niet te vaak

Misschien lastig, maar veel mensen gooien overbodig kleding in de was. Het is één dag gedragen en niet vies geworden, maar de volgende dag wil je wat anders aan. Hang het over een kledingrek of laat het luchten. Zo voorkom je dat kleding eerder minder mooi wordt. 

4. Doe je kleding zo min mogelijk in de droger

Door kleding in de droger te doen slijt het sneller. Doe mooie kleding er daarom niet in, en hang het gewoon te drogen.

5. Sorteer je was op kleur 

Klinkt misschien logisch. Maar veel mensen denken dat ' gemengde was ' ook prima te doen is. Zonde als je een nieuwe spijkerblouse perongeluk bij een wit shirtje in doet. Grote kans dat het witte shirtje licht blauw is geworden. Neem het zekere voor het onzekere, vooral bij je nieuwe / nette kleding! 

6. Was je kleding niet te heet

Je kunt beter je kleding op 30 of 40 graden wassen. Kokend water is slecht voor je kleding en de kans is groot dat je kleding vervormt of krimpt.

© 2018 - 2021 Fashion Kids NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel